Uppdateringen för med sig ett flertal funktioner och förbättringar, men i enlighet med tidigare uppdateringar följs lanseringen av ett flertal större problem. Dessa gör att Microsoft skjuter fram uppdateringen för konfigurationer som kan visa sig vara problematiska i dagsläget. Det finns en hel del saker du kan försöka med för att bli av med felet att uppdateringar misslyckades och en sista åtgärd som nästan alltid hjälper om allt annat slår fel. Börja med att kontrollera att du inte har några otäckheter i systemet genom att göra en fullständig sökning med ditt säkerhetsprogram. Du som har en dator med en tidigare version av Windows 10 behöver genomföra en obligatorisk uppdatering av operativsystemet. Uppdateringen kan ta upp till två timmar och installerade program påverkas inte av uppdateringen.

Att ta reda på exakt vilken fil som strular är en lång och svår process. Markera istället samtliga mappar och filer i SoftwareDistribution-mappen. Inga filer i denna mapp är viktiga för att Windows ska fungera. Nästa gång Windows Update startas kommer programmet automatiskt hämta de senaste versionerna av alla filer det behöver för att fungera korrekt. Du kan använda programmet PC Health Check för att avgöra om en enhet kan uppgraderas till nya Windows. Många datorer som är yngre än fyra år kommer att kunna uppgraderas till nya Windows. De måste dock köra den senaste versionen av Windows 10 och uppfylla minimispecifikationerna för maskinvara.

  • Vårt utbud av onlinekurser kallar vi Fotosidan Akademi.
  • Även om det under huven snarare är en rejäl uppdatering av Windows 10 än ett generationsskifte.
  • Det är alltid rekommenderat att se till att dina filer är backade.
  • Använd en ”No brand” USB minne tillsammans med Microsofts Media Creation Tool för bästa resultat.

Men de fungerar, och är inte buggigare än andra mobiler med Windows 10. Vi får in många ärenden shell32.dll och samtal som rör uppdatering av Zoom till senaste version på Windows-datorer. Windows 11 släpps i skarp version den 5 oktober 2021, och kommer att rullas ut till användare världen över i omgångar. Exakt vem som kommer att få operativsystemet när återstår att se. Aktivera Talande WebbSnart lanserar Microsoft en oväntad, ny version av sitt operativsystem. Här är allt du behöver veta om Windows 11 som bjuder på nytt gränssnitt och smartare funktioner.

Microsoft Defender Får Nya Skyddsfunktioner

Det finns många webbsajter som försöker locka dig att ladda ner appar eller nyckelgeneratorer som ska aktivera ditt Windows 10 helt gratis. Att visa dolda filer på en Apple-dator är inte riktigt lika självklart som det är i Windows. Däremot är det hyfsat simpelt när man vet exakt hur man går tillväga. Har försökt uppdatera några år Stanna vid 48 varje gång. Har tröttnat vill inte ha någon mer uppdatering.

Installera Upgrade Advisor

Du kan se efter om du har de senaste uppdateringarna för Windows 10 genom att gå till Inställningar/Windows Update. Du kan också välja beta-kanalen, som inte är en lika tidig version, den erbjuder en stabilare upplevelse, men du får fortfarande tillgång till nya funktioner . Väldigt tidiga versioner av insider builds för Windows 11 är tillgängliga för personer som använder Dev-kanalen, en kanal som är utformad för app-utvecklare. Innan du överväger den så var säker på att du vill ha en version av operativsystemet som med stor sannolikhet innehåller diverse problem. När menyn dyker upp så väljer du helt enkelt att du vill att datorn ska starta från din USB eller DVD och trycker sedan enter. När du gjort det så bör Windows 11-installationsverktyget laddas upp och du är på god väg att installera operativsystemet.

Välj Installera uppdateringar och sen låter du datorn jobba färdigt en stund. Hur lång tid installationen tar varierar på uppdateringens storlek, datorns prestanda och datorbelastningen under installationen.